RSS

Dua sa-ati

Waktu kuring panggih, jeung manéhna
Haté leutik nyarita, aduh manisna
Waktu kuring wawuh, aduh bagjana
Haté nganteur manéhna, aduh éndahna

Babarengan, sauyunan,silih asih saati mihéman
Paheut jangji moal pukah deui
Unggal sabtu soré datang kamanéhna

Waktu kuring wakca kamanéhna
Résmi ngajak tunangan, paheut micinta
Ukur rangkul trésna pikeun jawabna
Kuring eujung manéhna, hiji sa-ati

Waktu kuring panggih, jeung manéhna
Haté leutik nyarita, naon maksudna
Waktu kuring wawuh, aduh dagdigdug
Naha neda mi-asih, aduh can puguh

Babarengan, sauyunan, silih asih
Sapeuting ngahiji, sabtu soré
Sok tagiwur haté, sok ngareup ngareup datang,
tandaning satia

Waktu kedal ucap timanéhna
Ketruk kurasa bagja aduh bungahna
Cipanon kabungah pikeun saksina
Kuring nampa cintana henteu nyalahan
Kuring nampa cintana henteu nyalahan

 
Tinggalkan komentar

Ditulis oleh pada 31 Agustus 2011 in Nining Meida A.S.

 

Bagja jeung Cinta

Biru laut, biru langit
Biru harepan urang
Puith rasa,putih ati
Putih ka asih urang

Biru lambang, pangjugjugan
Biru kahayang urang
Putih rasa, nu saéstu
Putih ka asih urang

Urang nu ngalakonan
Urang nu satujuan
Naratas bagja jeung cinta
Najan loba halangan, najan loba rintangan
Kamelang nganteur marengan

Lambey kayas, beureum damis
Kareueut émut manis
Ngalangkangan cinta urang
Langgeng abadi ngahiji

 
Tinggalkan komentar

Ditulis oleh pada 31 Agustus 2011 in Nining Meida A.S.

 

Mojang Priangan

Angkat ngagandeuang,
Bangun taya karingrang,
Nganggo sinjang dilamban,
Mojang Priangan.

Umat imut lucu,
Sura seuri-na nyari,
Larak-lirik keupat
Mojang Priangan.

Diraksukan kabaya,
Nambihan cahayana,
Dangdosan sederhana,
Mojang Priyangan.

Mojang anu donto
Matak sono nu nempo,
Mun tepung sono k
Mojang Priangan.

Gareulis maranis
Disinjang lalenjang
Éstu surup nu némpo
Mojang Priangan …

Mojang priangan …
Mojang Priangaaan…….

 
Tinggalkan komentar

Ditulis oleh pada 30 Agustus 2011 in Nining Meida A.S.

 

Maribaya

Di Maribaya manéhna kungsi nyarita

Cenah asih ngarandakah jeung deudeuhna

Najan angin nu lirih leuih datangna

Arek langgeng manehna neundeun cintana

Di Maribaya manehna serah teuteupan

Nyukcruk nyuuh pasrah rénghap satekadan

Taya daya nu wasa mungpang karepna

Da sok inggis manehna pegat geugeutna

 

Mangka lisana cenah asih tingtrim diri

Nu saenyana puguh asih nyari panggih

Lana makalangan

Kuring leumpang dina jero pangimpian

Ku Maribaya manehna ngambang kabandang

Taya daya muka tresna saliwatan

Najan diri kaburu aya nuboga

Tapi tetep asih mah anu manehna

 
Tinggalkan komentar

Ditulis oleh pada 30 Agustus 2011 in Darso

 

Mawar Bodas

Mapay jalan satapak
Ngajugjug ka hiji lembur
Henteu karasa capéna
Sabab aya nu ditéang

Hujan angin dor dar gelap
Henteu aya keur ngiuhan
Sanajan awak rancucut
Teu paduli kajeun teuing

Nu penting mah asal nepi
Ka tempat anu di tuju
Rek ngalongok mawar bodas
Nu moal lila ka ala
Sugan tea moal gagal
Kembang geus aya nu boga
Balik téh asa horéam leumpang gé asa ngalayang

Teu kasawang ti anggalna
Teu kapikir ti tadina
Lamun bakal nyeri haté
Hoream teu sudi teuing
Mikiran pipanyakiteun
Mikiran pipanyakiteun

 
Tinggalkan komentar

Ditulis oleh pada 30 Agustus 2011 in Yayan Jatnika

 

Kalangkang

Mungguhing dina impénan
Geuning sakitu deudeuhna
Kanyaaah nu wening bersih
Satia jadi kakasih…

Mungguhing dina impénan
Geuning sakitu léahna
Pameunteu marahmay manis
Teu isin ..kaambung damis

Rambut panjang nu ngarumbay
Disangkéh panangan nyampay
Lalaunan raray tanggah
Rangkulan karaos pageuh

Luhur pasir tepung deudeuh
Perlambang asih nu mekar
Kabagjaan nu duaan…..nu duaan

Hanjakal ….hanjakal teuing
Endah ngan ukur kalangkang…
Harepan ……harepan …. diri
Sing nyanding jeung kanyataan

 
Tinggalkan komentar

Ditulis oleh pada 30 Agustus 2011 in Nining Meida A.S.

 

Kabogoh Jauh

Boga kabogoh jauh
Meuntas laut leuweung gunung
Tapi apél teu bingung
Cukup hallo na telepon

Kuring di pulau jawa
Manéhna pulau sumatera
Lamun malam mingguan
Mojok via SMS-an

Jelema palinter
Dunya beuki maju
Najan urang pajauh
Bisa ngobrol unggal waktu

Tiap SMS-an atawa nelepon
Teu jadi pikiran
Kajeun pulsa kabobolan
Nu penting mah bisa ngobrol jeung manehna

Boga kabogoh jauh
Meuntas laut leuweung gunung
Tapi apel teu bingung
Cukup hallo na telepon…..

 
Tinggalkan komentar

Ditulis oleh pada 30 Agustus 2011 in Darso

 
 
Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.